Izvor:
13.01.2018 u 18:36
0

KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE: Izuzetno opasne konstrukcije o paravojnim jedinicama!

Kabinet predsednika Republike Srpske odbacio je tvrdnje koje su pojavile na pojedinim portalima da "Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

"Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

U saopštenju se dodaje da kabinet predsednika RS "najodlučnije odbacuje takve spekulacije".

Objavio je da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da, dosad nepoznato javnosti, udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama "raspolaže već duže vreme.

"Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić, ali nije želeo da iznosi više detalja jer će, kako je rekao, detaljni izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter