Izvor:
17.01.2018 u 17:58
0

UDARIO DETE PA POBEGAO: Velika potraga za vozačem sive „oktavije“!

Nepoznati vozač u petak u večernjim časovima u banjalučkom naselju Vrbanja automobilom „škoda oktavija“ udario je dete i zatim pobegao.

Ovo je najmanje 5. slučaj u ovoj godini da vozači, nakon skrivljene saobraćajne nesreće beže sa lice mesta i ostavljaju povređene pešake da leže pored puta.

U potragu za nesavesnim vozačem uključili su se i meštani Vrbanje, koji preko Fejsbuka mole sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom vozaču da im jave.

– U petak uveče oko 21.15 časova u Vrbanji u blizini cvećara, vozilo „škoda oktavija“ sive boje, udarilo je dete i bez imalo svesti nastavilo dalje i pobeglo –navedeno je u statusu.

Oni pozivaju sve koji imaju neke informacije koje bi mogle biti od koristi ili ideju od koga bi mogli potražiti video snimke tog dela puta da im se jave.

– Veliko hvala svakom na bilo kakvoj informaciji i pomoći kako bi došlo do nesavesnog vozača – stoji na kraju poruke.

Posle objavljivanja ovog statusa usledili su brojni komentari građana o tome gde sve na ovom putu imaju kamere i pozivi nesavesnom vozaču da ne bude tolika kukavica i da se prijavi policiji.

– Nadam se da će policija reagovati što pre i da će pronaći ovog vozača i uhapsiti ga. Ranije smo imali dosta nesreća na ovom putu, ali od kada su postavili radar i kameru sada većina vozača se pridržava ograničenja. Mislim da od postavljanja ove kamere nismo imali nijednu nesreću – ispričala je jedna meštanka naselja Vrbanja.

Tokom božićnih praznika dogodile su se još tri nesreće, posle kojih su vozači pobegli sa lice mesta.

Prvo je vozač na lokalnom putu kod Prnjavora udario osmogodišnje dete i pobegao u nepoznatom pravcu. Nesreća se dogodila u mestu Puraći, a teško povređeno dete je prevezeno u bolnicu na lečenje.

Nakon saobraćajne nesreće u Prnjavoru, na području Policijskih uprava Banjaluka i Doboj prijavljena su još dva slučaja u kojima su nesavesni vozači pobegli sa mesta nesreće, ostavivši teško povređene pešake, od kojih je jedan preminuo.

Policija iz Kotor Varoša uhapsila je vozača iz Kneževa zbog sumnje da je automobilom “pasat” udario maloletnu M.B. (17) i Ratka M. (18) iz Kneževa. Povređeni su u ovoj nesreći zadobili teške telesne povrede i smešteni su u UKC Republike Srpske.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Porječina kod Petrova nastradao je M.K. koji je usled teških telesnih povreda preminuo u dobojskoj bolnici.

Nesavesni vozač je takođe pobegao sa mesta nesreće, da bi ga policija kasnije pronašla i uhapsila.

Izvor “EuroBlica” iz policije navodi da se nesavesni vozači odluče na beg kada su pod dejstvom alkohola ili narkotika.

– U većini slučajeva u pitanju su vozači koji su u trenutku nesreće bili pod alkoholom ili uticajem droge. Ukoliko bi se utvrdilo da su izazvali tešku nesreću u takvom stanju kazne su daleko strožije, pa nesavesni vozači misle da će se na ovaj način izvući od odgovornosti, ali to je potpuno pogrešno – objasnio je izvor iz policije.

U ponedeljak uveče dogodila se i teška nesreća u Tuzli u kojoj su povređene dve devojke, a vozač je posle nesreće pobegao. Brzom reakcijom policije utvrđeno je da je nesreću izazvao M. Z. (30) sa automobilom „pasat“, koji je posle toga uhapšen.

Izvor: Blic
Foto: Screenshot Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter