POMEN U CRKVI HRISTA SPASITELJA U BANJALUCI: Ubistvom Ivanovića izgubio pre svega srpski narod na KiM, ali i Srbiji i Srpskoj!

 

 

 U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci je održan pomen ubijenom lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću, u organizaciji Odbora za pomoć Srbima na KiM. 

Pomen je služilo sveštenstvo Eparhije banjalučke SPC.

Predsednik Odbora Milorad Arlov je uoči pomena novinarima rekao da je Ivanović bio veliki čovek, pametan, obrazovan i najsnažnija srpska ličnost u poslednjih 20 godina na Kosmetu. Zato smo, kazao je, odlučili da mu damo pomen ovdeu Banjaluci.

Prisećajući se Ivanovića, Arlov kaže da je ubistvom Ivanovića izgubio pre svega srpski narod na KiM, ali i Srbiji i Srpskoj.

 Govoreći o svom poslednjem susrtu sa Ivanovićem, Arlov je rekao da su tada razgovarali o politici i o životu, te a je njegova supruga Milena tada rekla da bi najviše volela da ne živi na KiM, jer se tamo ne oseća dobro. Arlov je rekao i da je Ivanović veoma voleo Srpsku, da je bio vizionar, demokrata i principijelan u onome što radi.

- To ga je i održalo dok je tri godine bio nepravedno pritvoren i kada je štrajkovao glađu, imajući viziju opstanka Srba na Kosmetu - istakao je Arlov.

 Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je rekao da je Ivanović bio jedan od civilizovanih, pametnih i plemenitih ljudi, te da tako dobri ljudi obično pretpre neko stradanje. 

- Nažalost, Oliver je izgubio život i izražavam veliko saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali - rekao je Nikolić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Prontscreen
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost