Izvor:
30.01.2018 u 02:45
0

Predsedništvo BiH ogorčeno potezom Izetbegovića: „U čije ime je putovao u Tursku“?

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da ne zna u čije ime je u Istanbul otputovao član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kako kaže, Izetbegović na sastanak u Tursku sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nije otišao u ime Predsedništva BiH.

"Moje i mišljenje gospodina (Mladena) Ivanića jeste da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide”, navodi Čović za “Avaz”.

Prema njegovim rečima, Izetbegović je u Tursku “bez ikakve zajedničke platforme”, u svoje lično ime ili u ime stranke.

Osim toga, on je podsetio i na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića datu u Beogradu, da će se spoljna politika voditi isključivo u Sarajevu.

"Sad odjednom jedan od članova Predsedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsednicima druge dve države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH. Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo", rekao je Čović.

tanjug.rs
Foto: Facebook/sda, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter