Izvor:
07.02.2018 u 02:36
0

Zaev o promeni imena Makedonija: „Spremni smo i za dodavanje geografske odrednice“!

Makedonija je spremna da doda geografsku odrednicu svom imenu kako bi pomogla rešenje spora sa Grčkom, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev.

"Želeo bih da pregovori sa Grčkom uspeju…Mi smo spremni da dodamo geografsku odrednicu nazivu", rekao je makedonski premijer novinarima u Skoplju, prenosi Rojters.

Zaev je naveo da je njegova vlada preimenovala glavni aerodrom i autoput koji su dobili ime po Aleksandru Velikom.

On je kazao da će se aerodrom zvati Međunarodni aerodrom Skoplje, a put Prijateljstvo.

"Današnjom odlukom mi potvrđujemo naš korak napred ka izgradnji prijateljstva i poverenja sa Grčkom", kazao je Zaev.

Šef grčke diplomatije Nikos Kocijas pozvao je ranije danas Skoplje da, kako je rekao, konačno izađe i javno kaže kako će glasiti novo ime Makedonije, kao i da to razjani građanima.

Kocijas je u intervjuu za Evronjuz rekao da Atina već priprema teren da građani Grčke prihvate to složeno ime, ali da ne vidi da se to čini i na drugoj strani.

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Twitter/Cipras

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter