Izvor:
10.02.2018 u 01:08
0

FUNKCIONERI BIH NA SASTANKU SA DIENGOM: Konačno pomirenje jedini uslov za stabilnost odnosa unutar države!

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN za prevenciju genocida Adamom Diengom.

Navodi se da je Ivanić primio u Banjaluci Dienga, a teme razgovora bile su stanje u BiH i regionu, izgradnja mira i jačanje međusobnog poverenja, pri čemu je zajednički ocenjeno da je konačno pomirenje jedini uslov za stabilnost odnosa unutar BiH.

Iz Predsedništva BiH je saopšteno da je Ivanić naglasio da je neophodno da predstavnici svih strana u BiH odaju poštovanje svim žrtvama tragičnog sukoba u BiH, pozdravio Diengovu posetu i uručio mu pisanu dokumentaciju i film o stradanju u Drugom svetskom ratu na području koje je okupirala Nezavisna država Hrvatska (NDH).

Dodik je prethodno razgovarao sa Diengom o procesu pomirenja na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon sastanka je saopšteno da je Dodik istakao da je RS posvećena miru, stabilnosti i dijalogu zahvalio specijalnom savetniku za prevenciju genocida što je posetio Spomen-područje u "Donjoj Gradini". Iz Dodikovog kabineta je saopšteno da je predsednik RS izrazio zadovoljstvo i zahvalio se Ujedinjenim nacijama na pomoći i mnogim zajedničkim projektima u Srpskoj.

Navodi se da je sastanku prisustvovala i rezidentna koordinatorka UN u BiH Sezin Sinanoglu.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter