POLICIJA IDENTIFIKOVALA BOMBAŠA U PODGORICI? Dalibor Jauković bacio kašikaru na ambasadu, pa se digao u vazduh!

Crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji.

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Na Jaukovićevom Fejbuk profilu se vidi da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

Jauković je nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine".

"Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD muškarac izvršio samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG", napisala je Vlada Crne Gore na Tviteru.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici videli čoveka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi Njujork tajms. Navodi se i da niko u ambasadi nije povređen.

Goldstin je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbednosna situacija i američki državljani su savetovani da izbegavaju ambasadu do novog obaveštenja.

 

Kurir
Foto: Facebook/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost