Izvor:
22.02.2018 u 22:44
0

SNEŽNA MEĆAVA U HRVATSKOJ: Zbog snega voz iz Splita 14 sati putovao do Ogulina!

Zbog vsokog snega i nanosa, voz koji je iz Splita za Zagreb krenuo u sredu u 21.43 sata, nakon 14 sati puta, tek je prošao Ogulin, što je dovelo u očaj putnike koji su bili žedni, gladni, a povremeno i bez grejanja, pišu danas hrvatski mediji.

Snežna mećava i visoki nanosi zaustavili su voz jutros u 5.46 na 500 metara od stanice u Oglinu, to je bio treći put da kompozicija vagona zapne u dubokom snegu.

Putnici su, naime, posvedočili da je voz koji se kretao ispred stao na mostu na Ličkoj Jasenici, pa je njihov voz gotovo četiri sata čekao da prethodna bude otkopana.

Kad se, međutim, pokrenuo voz ispred, na istom mestu je zapela njihova kompozicija, što je bio razlog za dodatno trosatno čekanje.

Voz je, međutim, sa tog mesta pokrenut tek nakon 11 puta i krenuo ka Ogulinu.

"Pokušali su otkopaju grtalicom, pa lopatama, ali ništa. Puno snega je zapelo na prednjem delu ispod mašine. Pa smo više od tri sata čekali da dođu lokomotiva da nas pogura iza, ali evo konačno su nas uspeli izvući", rekao je za taj portal Toni Vranković koji je sinoć iz Splita krenuo za Rijeku na razgovor za posao.

Do Ogulina je trebalo da ide jednim vozom, gde bi preseo u drugi za Rijeku.

Razgovor za posao je imao zakazan za podne, ali, na njega nije stigao.

"Srećom, poslodavci imaju razumevanja i izašli su mi u susret. Ali, nisam ja jedini. Dečko jedan će izgubiti nekakav angažman u nekom hotelu na koji je krenuo u Zagreb. Jedna gospođa krenula je na sahranu na koju, eto, nije stigla pa je pretila da će ih i tužiti", ispričao je Tonči.

Za sve to vreme putnici, kaže, nisu imali šta ni da jedu ni da piju, a gotovo čtiri sata nisu imali struju, pa samim tim i grejanje.

" U ovom vozu nema restorana pa nemamo šta ni da kupimo za jelo. Nemamo šta da jedemo niti da pijemo. Bili su nam ugasili i grejanje dok smo čekali", ispričao potvrdio je portalu putnik Igor.

Inače, snežni haos koji je zahvatio Hrvatsku toliko veliki, kažu, da i kada prođe grtalica i očisti put ili prugu, nakon 10-tak minuta se to uopšte ne vidi.

Zbog snega i olujnog vetra ministar odbrane Damir Krstičević je ranije odlučio da se na raščišćavanju saobraćajnica ukjuči i vojska svuda, ge se proceni da je to potrebno.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/RadioLunaUzice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter