DODIK U SREBRENICI: Proslava Dana opštine, uručena najveća opštinska priznanja!

 

U Srebrenici je danas, povodom proslave Dana opštine, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uručena Plaketa sa zlatnim grbom opštine.

Srebrenici prethodno održan sastanak Dodika, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i načelnika opštine Mladena Grujičića.

Odmah nakon sastanka upriličena je svečana sednica Skupštine opštine na kojoj su uručena najveća opštinska priznanja. 

Navodi se da je najveće opštinsko priznanje Dodiku dodeljeno odlukom skupštinske većine, koju čine srpski odbornici.

Dodik je rekao da priznanje koje mu je dodeljeno ne doživljava kao pobedu nad bilo kim, već kao priznanje za razvoj ove lokalne zajednice.

 "Za mene je to priznanje, ne samo za moj rad, nego i za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini u kontinuitetu, u teškim uslovima i poslijeratnoj obnovi Srebrenice", naveo je Dodik.

On je kazao da je Srebrenica uvek posmatrana kao lokalna zajednica u koju treba dodatno ulagati kako bi se "osposobila i počela fino da izgleda", dodavši da se to već sada može primetiti.

"Ovo je specifično mesto zbog tragedije koja se ovde desila, ali mesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne deli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", naveo je predsednik Srpske.

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću što je pomogao ovu lokalnu zajednicu na vidljiv način.

"Da nije bilo te svesrdne pomoći, sigurno mnogo stvari ne bi uspeli da uradimo", naveo je Dodik.

Plaketa sa srebrnim grbom opštine dodeljena je srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, a Plaketa sa bronzanim grbom Međunarodnom forumu solidarnosti "EMAUS".

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je predviđeno da ministar Vulin zajedno sa predsednikom Srpske obiđe dečiji vrtić i firmu "Ekonomik grup", čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia, Twitter/ExpresportalSrb

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live