parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRIJEDOR U OPASNOSTI: Proglašen prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava!

 

 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je prvi stepen pripravnosti - stanje redovne odbrane od poplava na području grada, budući da je vodostaj reke Sane dosegao 428 centimetra, što predstavlja kritični nivo vodostaja s tendencijom daljeg rasta.

Vodostaj Sane jutros je 490 centimetara i viši je za 50 centimetara u odnosu na juče, a razlog je otapanje snega na slivnom području vodotoka ove reke.

 Nivo Sane u Prijedoru opasno se približio koti redovne odbrane od poplava - niži se samo četiri centimetra. Zbog izlivanja te reke obustavljen je saobraćaj na putu Urije-Šuća, a poplavljeno je nekoliko domaćinstava u naseljima Tukovi, Brezičani i Raškovci kod Prijedora, ali nema ugroženih ljudskih života, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite. 

Sana se izlila se i u Blagaju, zbog čega se saobraćaj ne odvija na potezu Blagaj-Vitasovci i Blagaj-Radomirovac.

 Una se u naselju Vidorija kod Novog Grada približila kućama, ali za sada nema prijava da ima poplavljenih objekata. U Kostajnici je iznad kote redovne odbrane od poplava, a u Novom Gradu 11 centimetara ispod alarmantnog nivoa i nije bilo izlivanja.

 U opštini Srbac reka Sava je ispod kote redovne odbrane od poplava i zaplavila je tri domaćinstva u mestu Bajinci-Gaj, a u Kozarskoj Dubici je pristojnih 16 centimetara iznad kote redovne odbrane od poplave.

- Vodostaj većih reka na severozapadu Republike Srpske su u porastu - saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite, koja navodi da prati prognozu i situaciju i da preduzima sve mere iz svoje nadležnosti.

 

Izvor: Kurir
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live