Izvor:
04.04.2018 u 03:15
0

Hodžaju je Srbija uvek za sve kriva: „Zbog agresivne kampanje Beograda dijalog je nemoguć“!

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ocenjuje da "agresivna kampanja" Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i izjave premijerke Ane Brnabić u vezi s učešćem Prištine na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji čine nemogućim dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, piše prištinski "Zeri".

Hodžaj poručuje da će Priština "proporcionalno odgovoriti" na takve aktivnosti jer su, kako tvrdi, protiv normalizacije odnosa Beograda i Prištine, navodi Zeri.

"Agresivna i sistematična kampanja za povlačenje priznanja Kosova i javni istup Srbije protiv učešća Kosova na samitu EU za Zapadni Balkan u Sofiji, čini dijalog između dve države nemogućim. Kosovo će odgovoriti proporcionalno na ove aktivnosti, jer su protiv normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Hodžaj na svom nalogu na Fejsbuku.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u ponedeljak da je politički nonsens da Kosovo bude prisutno na evropskom samitu za Zapadni Balkan u Sofiji, kao kao i da će Beograd, u zavisnosti od poteza Prištine oko osnivanja Zajednice srpskih opština, odlučiti o učešću na tom skupu.

Takođe, navodi "Zeri", Vlada Srbije nastavlja da se hvali svojim radom na povlačenju međunarodnih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

tanjug.rs
Foto: Twitter/bneintellinews, Twitter/gazetaexpressEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter