Izvor:
12.04.2018 u 01:21
0

STATUT ZSO: Četvoro Srba u upravnom odboru!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da tim za osnivanja Zajednice srpskih opština ima nekoliko odbora, a da je u upravnom odboru za izradu Statuta četvoro Srba sa Kosova – dvoje sa severa i dvoje sa juga.

Haradinaj je, rekao da će izrada Statuta biti realizovana preko ove četvorke iz upravnog odbora, ali i naveo da je Ustavni sud taj koji će odlučiti da li je ono što je pripremljeno u skladu sa kosovskim zakonima.

– Tim za pitanje osnivanja ZSO ima upravni odbor. Njega čine četvoro građana Kosova, i to Srba – dva sa severa i dva sa juga – naveo je on.

– Posle imamo implementacioni tim koji vodi Avni Arifi, i u njemu je više učesnika. Većina su Albanci, ali može da bude i ostalih. Ima i jedan savetodavni tim, a tu smo predvideli međunarodne eksperte. Izradu statuta sprovodi tim od četvoro, koji je dogovoren ranije, a razmatranje postignutog sprovode naš tim za dijalog, i Arifi – rekao je Haradinaj.

Ako statut bude napisan tako da je u skladu sa Ustavnim sudom, onda smo na dobrom putu, kazao je Haradinaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter