Izvor:
13.04.2018 u 19:10
0

Novi pritisak Albanaca na predsednika Makedonije: Ivanovu dat ultimatum da potpiše Zakon o jeziku!

Zamenik premijera Bujar Osmani je predsedniku Ðorđu Ivanovu dao ultimatum da potpiše Zakonu o upotrebi jezika, koji albanski jezik uvodi kao drugi zvanični u Makedoniji, za koji tvrdi da se može primeniti bez potpisa predsednika.

Osmani je rekao da Ivanov ima nekoliko dana da potpiše Zakon, a ako to ne uradi ostaće upamćen u istoriji kao neko ko je pokazao koliki je bio njegov doprinos prosperitetu, jedinstvo i ekskluzivnosti Makedonije .

"Ako odlučite da ne potpišete zakon naćićemo druge načine da zakon stupi na snagu", naveo je Osmani i dodao da drugi načini postoje, ali da ne želi da ih komentariše, preneli su makedonski mediji.

Makedonski parlament je u dva navrata usvajao Zakon o upotrebi jezika.

Predsednik Ivanov nakon prvog usvajanja nije potpisao dekret, a onda je parlament ponovo usvojio taj zakon bez rasprave o više hiljada amandmana koji je na taj akt podnela najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE.

Upravo iz tog razloga, Ivanov je rekao da ponovo neće potpisati zakon.

tanjug.rs
Foto: Twitteer/ANADOLU AGENCY (AL), arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter