ČESTITKA OD PUTINA ĐUKANOVIĆU: Smatram da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obe zemlje!

 

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku vladajuće DPS, Milu Ðukanoviću, pobedu na predsedničkim izborima, istakavši da smatra da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obeju zemalja. 

"Poštovani gospodine Ðukanoviću, Čestitam vam izbor na dužnost Predsednika. Smatramo da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obe zemlje", naveo je Putin u čestitki koju je DPS dostavio medijima.

Kandidat DPS Milo Ðukanović ostvario je ubedljivu pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora, održanim u Crnoj Gor u nedelju.

On je osvojio gotovo 54 odsto glasova građana izašlih na izbore, dok je njegov protivkandidat, kojeg je podržao deo opozicije, osvojio nešto malo iznad 33 dsto glasova.

Inače, na izborima je za predsednika Crne Gore koji će naslediti odlazećeg Filipa Vujanovića, učestvovalo je sedam kandidata, od kojih je prvi put u istoriji bila i jedna žena.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost