Izvor:
02.08.2016 u 20:57
0

NEMA KRAJA DRSKIM PROVOKACIJAMA IZ HRVATSKE: Kovač sad optužuje Srbiju da izaziva haos i nered u EU?!?

Odlazeći ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač optužio je danas zvanični Beograd da pismima upućenim zvaničnicima EU o odnosima sa Hrvatskom zapravo želi da izazove "nered i cirkus".

Kovač, kako je istakao, dan uoci Domovinske zahvalnosti, Dana pobede i hrvatskih branitelja želi da poruči da treba "stati na loptu" i poziva kolege iz Srbije da se "smire" i počnu normalno i racionalno da komuniciraju sa zvaničnim Zagrebom.

Kovač je u izjavi novinarima rekao da je u nedelju dana Hrvatska primila četiri diplomatske note iz Srbije, što smatra cirkusom, te ponovio da Hrvatska ubuduće takve note neće primati.

"Ne prihvatamo mešanje u unutrašnje stvari. Imamo najviše standarde na planu zaštite manjinskih prava kao članica EU i NATO… Imamo osam pripadnika nacionalnih manjina u Saboru od kojih su tri iz reda srpskog naroda", naveo je Kovač i dodao da je model o prisustvu manjina u Saboru model koji retko ko ima u svetu.

Stoga je, dodao je, siguran da će i Srbi morati da uspostave iste takve standarde na svom putu ka EU .
Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter