Izvor:
25.04.2018 u 00:28
0

ZORAN ZAEV: Makedonija je za jednu godinu napravila kvantni skok, od zarobljene države do obnove demokratije i vladavine prava!

Makedonski premijer, Zoran Zaev, izjavio je danas da je Makedonija za jednu godinu napravila kvantni skok, od zarobljene države do obnove demokratije i vladavine prava.

"Vlada Republike Makedonije ima čvrstu odlučnost i snažnu poltičku volju da ovaj napredak produži", rekao je Zaev na promociji novoformirane neformalne grupe diplomata i političara za podršku makedonskim EU i NATO integracijama.

Grupu koja je nazvana "Ohrid" predvodi bivši generalni sekretar NATO Džordž Robertson.

Pored Robertsona u toj grupi je još jedan bivši generalni sekretar NATO Havijer Solana, bivši predsednik Bugarske Rosen Plevnev, bivši premijer Švedske Karl Bilt, ambasadori Robert Gelbard, Alen Le Roa i Volfang Išinger, Dejmon Vilson iz Atlantskog saveta i Zoran Čičak.

Prema rečima Zaeva, aktivisti te grupe i njenih članova, koji su ostavili jak pečat u političkoj i diplomatskoj karijeri, predstavljaće ogromnu podršku naporima na izgradnji demokratske, stabilne, prosperitetne i evropske Makedonije.

"Želimo da 2018. bude istorijska za Makedoniju, za region, kao i za NATO i EU. Naš cilj je da u ovoj godini imamo istorijski uspeh – da dobijemo poziv za članastvo u NATO i da postanemo 30. članica", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Robertsonom, na kojoj je promovisana grupa "Ohrid".

Izvor: Kurir
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter