Izvor:
03.05.2018 u 03:17
0

Uličarski maniri hrvatskog premijera Plenkovića: „Ivica Dačić je neuspešni šlager pevač“!

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je danas da Hrvatska neće povući ambasadora iz Srbije nakon što je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim u Srbiji, ali je ipak uputio uvredljive reči na račun srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića.

”Želimo da sa Srbijom otvorimo novu stranicu u saradnji, ali odlučno odbacujemo negativnu retoriku”, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković, komentarišući odluku Hrvatske da se više ne ide u kontramere prema komšijama.

Plenković se osvrnuo i na nedavne izjave Ivice Dačića, kojeg nije spomenuo po imenu, samo je rekao da su izjave bile skandalozne i da su došle od ”jednog ministra spoljnih poslova koji je poznat po tome što je jedan neuspešni šlager pevač”.

Na pitanje kako komentariše Dačićeve izjave da Srbija nije bila Hitlerova saveznica, očito aludirajući da je to Hrvatska bila, Plenković je rekao da se na takve izjave uopšte ne želi da osvrće.

”Želimo da vodimo evropsku politiku i politiku dobrosusedstva sa svima onima koji uvažavaju civilizacijske i evropske standarde”, kazao je on.

”Nema nikakve potrebe da povlačimo ambasadora iz Beograda”, dodao je hrvatski premijer.

novosti.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter