HARADINAJ: Bog blagoslovi SAD, Ajovu i naše prijateljstvo!

- Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovi Ameriku i Bog blagoslovi naše prijateljstvo - izjavio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj, nakon što mu je uručen počasni sertifikat Predstavničkog doma ove američke države, a američki ambasador u Prištini Greg Delavi je rekao da "Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u Americi Kosovo nema boljeg prijatelja od države Ajova".

Pedesetak predstavnika američke država Ajova boravilo je protekle sedmice u Prištini, a Haradinaj je primajući priznanje rekao da je ta poseta dokaz "da smo svih ovih godina bili zajedno i da ćemo i dalje biti zajedno".

- Bila mi je čast da posetim vašu zemlju, a danas nam je čast što ste s nama i ne samo danas - rekao je Haradinaj posebno istakavši blisku saradnju sa, kako je rekao, Amerikancima, sa vojnicima, sa ambasadorom Delaviem sa kojim je Priština ?mala dosta izazova proteklih godina".

Izrazivši uverenje da će i ubuduće biti zajedno kao, kako je rekao, kao tim, Haradinaj je rekao da će "svaka institucija, svaka organizacija biti s vama na temelju onoga što smo izgradili kao našu budućnosti".

Istakavši i da je, kako je rekao, "Kosovo ponosno na to prijateljstvo", Haradinaj je dodao: "Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovio SAD, Bog glagoslovio i naše prijateljstvo".

Prištinski portal "Ljajmi" prenosi da je američki ambasador bio veoma iznenađen velikim prisustvom pripadnika Ajove u Prištine, te da je rekao da "Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u SAD nema boljeg prijatelja od Ajove".

- Mi radimo naporno za ovu zemlju, ali bez obzira na to kako radimo diplomatiju, nema bolje diplomatije nego direktan kontakt sa svima vama, o čemu svedočite. Hvala na saradnji u oblasti ekonomije, biznisa, obrazovanja i tvining projekata - rekao je Delavi.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live