Izvor:
31.05.2018 u 20:52
0

Novo iživljavanje Albanaca nad Srbima: Svešteniku i njegovoj porodici presekli put i pretili kalašnjikovim!

Grupa Albanaca, njih desetak, kod sela Žač, nedaleko od Kline, na Kosovu i Metohiji, presrela je lokalnog sveštenika, oca Stevana Markovića, koji se svojom porodicom vraćao sa službe u Pećkoj patrijaršiji, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

"Svešteniku su Albanci prvo preprečili put, a potom se okupila veća grupa, koja je rukama počela da udara o kola i slomila prednje staklo na vozilu", navodi se u saopštenju i dodaje da su tom prilikom petogodišnji blizanci i sveštenikova supruga pretrpeli veliki strah.

Jedan od lokalnih Albanaca, inače, pripadnik porodice Keljmendi, koji je i ranije napadao srpske povratnike u Žaču, počeo da preti da će doneti oružje, pojašnjava se u saopštenju.

Ističe se da je otac Stevan posle toga u Osojanu razgovarao sa britanskim ambasadorom Rurijem O Konelom, kome je detaljno ispričao šta se dogodilo, kao i šta je bilo ranije u Petriču, kada su Albanci kamenovali Srbe, koji su išli u crkvu na obeležavanje Sv. Trojice. Otac Stevan je, naime, bio zajedno sa vernicima na litiji u Petriču.

"Vraćali smo se iz Pećke Patrijaršije ka Osojanima, bilo je sedam sati ujutro. U mestu Žač posred puta je bio kombi sa otvorenim vratima, a dodatno pored je stajao čovek koji je prosipao vodu, tako je da je put bio potpuno blokiran. Stao sam i zamolio da zatvore makar vrata od kombija kako bismo prošli. U tom trenutku nisam ni pomislio da je to blokada za mene, za moju porodicu", rekao je otac Stevan.

kurir.rs/blic.rs
Foto: eparhija-prizren.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter