Izvor:
13.06.2018 u 14:23
0

DODIK: Neću dozvoliti blokade saobraćajnica u Republici Srpskoj!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se od danas neće dozvoljavati blokada saobraćajnica u Republici Srpskoj.

"Taj haos se neće dozvoliti. Nećemo dozvoliti zakrčenje ulica i mi ćemo učiniti sve što budemo mogli, svaku vrstu mere i neka očekuju to već od danas", rekao je Dodik, komentarišući blokade saobraćajnica u RS zbog skupog goriva.

Komentarišući pretres vozila Hitne pomoći tokom protesta vozača 10. juna u Banjaluci, on je rekao da je to "bilo sramno".

"To su huligani. Ko su oni da to rade", kazao je predsednik RS. On je dodao da traži od državnih organa da se poštuju zakoni.

"Onaj ko hoće da protestuje, mora da najavi, onaj ko ne poštuje – mora da snosi sankcije, mora da odgovara za ono što je onemogućilo druge u ostvarivanju svojih ciljeva", naglasio je Dodik.

Direktor policije RS Darko Ćulum je takodje najavio da se neće dozvoliti blokada puteva, jer se obustavom saobraćaja ometa normalna putovanja gradjana, funkcionisanje službi hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Poslednja tri dana vozači u Banjaluci u 17 časova na po jedan sat blokiraju saobraćajnice u znak protesta zbog visokih cena goriva, koje je ove godine poskupelo triput, ukupno za 12 procenata.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupelo za deset pfeninga po litru i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litru.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter