Izvor:
05.07.2018 u 11:32
0

Borisov: Zapadni Balkan ostaje na vrhu prioriteta EU!

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je danas da postoji čvrst dogovor da region zapadnog Balkana ostane na vrhu prioriteta Evropske unije i tokom tek započetog predsedavanja Austrije, kao i u prvoj polovini sledeće godine, kada predsedavanje preuzima Rumunija.

Borisov je u Sarajevu istakao da Bosna i Hercegovina u tome ima posebno mesto, jer je procena članica Unije da ona može biti važan saveznik u borbi protiv islamskog radikalizma.

Bugarski premijer je posle sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem rekao da je ipak najvažnije ono što BiH može sama za sebe da učini, odnosno kojim će putem krenuti nakon izbora u oktobru, prenosi Hina.

Bugarska, Makedonija i Grčka su, naveo je on, dale primer drugima napravivši značajne korake u poboljšanju uzajamnih odnosa i rešavajući brojna pitanja koja su godinama bila otvorena.

Sporazum Sofije i Skoplja o dobrosusedskim odnosima, kao i dogovor o novom imenu za Makedoniju, nisu bila jednostavna rešenja, ali ona su otvorila put evropskoj perspektivi celom regionu, kazao je Borisov, dodajući da slično rešenje očekuje za odnose Beograda i Prištine.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter