Izvor:
06.07.2018 u 08:57
0

Pacoli ne veruje sopstvenim očima: „Sve su to falsifikati i izmišljotine“!

Ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli odbacio je kao "falsifikat i izmišljotinu" navode Ivice Dačića da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje KiM.

"Dačić je odlučio da ponovo nastavi sa izmišljotinama i falsifikatima u odnosu na Kosovo. Posle prethodnih falsifikata koji su mu se vratili kao bumerang, on je predstavio dokument koji je pripremljen ko zna gde o navodnom povlačenju priznanja", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

On je kazao da Kosovo kroz svoju diplomatsku službu održava stalne kontakte sa svim zemljama sveta, uključujući i Papuu Novu Gvineju.

"Klevete Dačića se sada smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Kosovo će u narednim danima putem diplomatskih kanala sve ovo potvrditi i nastaviće nezaustavljivo da jača i konsoliduje se kao država, želeo to Beograd ili ne", naveo je Pacoli.

Ministar spoljnih polsova Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je Papua Nova Gvineja poništila odluku iz oktobra 2012. godine o priznanju Kosova kao nezavisne države.

"To je šesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova. Tih šest zemalja ima površinu od 800.000 kvadratnih kilometara, 25 miliona stanovnika, i ima šest od 193 glasa u UN", kazao je Dačić u Subotici na ceremoniji obeležavanja godinu dana rada Vlade u mandatu premijerke Ane Brnabić.

b92.net
Foto: twitter/Behgjet Pacolli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter