Izvor:
21.08.2016 u 15:33
0

LEPE VESTI ZA EL ČAPA: Otmičari oslobodili sina meksičkog narko-bosa

Sin najozloglašenijeg meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Gusmana, koji je trenutno u zatvoru, oslobođen je nakon što su ga početkom nedelje oteli naoružani napadači, izjavio je danas član porodice Gusman.

Otmičari su navodno u petak naveče oslobodili Hesusa Alfreda Gusmana Salasara (29) i još pet muškaraca koje su oteli iz jednog restorana, rekao je Gusmanov rođak, koji je iz bezbednosnih razloga želeo da ostane anoniman.

Oni su čitavo vreme pregovarali o oslobađanju, ali su sada na slobodi i dobro su – rekao je on za agenciju AFP i dodao da su se neki od otetih već vratili u saveznu državu Sinaloa, sedište El Čapovog kartela Sinaloa.

Hesus Gusman, jedan od El Čapovih sinova iz prvog braka, prisustvovao je u ponedeljak proslavi organizovanoj u ekskluzivnom restoranu u odmaralištu Puerto Valjarta, kad su unutra upali naoružani muškaraci i kidnapovali njega i njegovih pet saradnika.

U restoranu se nalazilo i nekoliko žena, ali su im otmičari dopustili da odu.

Gusman mlađi, koji ima važnu ulogu u narko-kartelu Sinaloa i za koga su 2009. američke vlasti izdale nalog za hapšenje, prepoznat je pomoću snimaka sa nadzornih kamera.

Meksičke vlasti su saopštile kako su otmicu verovatno izveli pripadnici kartela Nova generacija Haliska, rivala El Čapove Sinaloe.

Kartel Nova generacija Haliska je tokom poslednjih godina znatno ojačao i proširio se po Aziji i Evropi, a prošle godine je čak oborio helikopter meksičke vojske raketnim bacačem, pri čemu je poginulo sedam vojnika.

Guverneri saveznih država Halisko i Sinaloa, odakle potiču dva pomenuta kartela, upozorili su na moguće odmazde ili čak pravi rat između tih kriminalnih grupa ukoliko Hesus Gusman ne bude oslobođen.

Tanjug
Foto: cdm.me

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter