Izvor:
21.08.2016 u 22:07
0

NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Sukob Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze!

Izraelske snage gađale su danas položaje Hamasa u pojasu Gaze iz vazduha i tenkovskom vatrom nakon što je raketa ispaljena iz palestinske enklave pala u izraelski grad Sderot, javlja AFP.

Policija je saopštila da je raketa pala između dve zgrade na putu u Sderotu, koji se nalazi manje od četiri kilometra od Gaze, pri čemu niko nije poginuo.

Portparol izraelske vojske Peter Lerner rekao je da su se izraelske snage osvetile gađajući ciljeve palestinskog islamističkog pokreta na severu Gaze.

Palestinski medicinski i bezbednosni izvori naveli su da su dve osobe lakše povređene u izraelskom napadu.

– Jedan od njih je 20-godišnjak koga je šrapnel pogodio u lice – rekao je Ašraf al-Kudra, portparol palestinskog Ministarstva zdravlja u Gazi.

Bezbednosni izvori na toj teritoriji su naveli da je nekoliko ciljeva na severu Gaze pogođeno izraelskom vatrom i da je tom prilikom uništen rezervoar u Beit Hanunu.

Izraelski mediji javljaju da je prvi put pogođen centar Sderota raketom iz Gaze od poslednjih sukoba sa palestinskim ekstremistima na toj teritoriji 2014. godine.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter