Izvor:
22.08.2016 u 18:27
0

KLJUČNI DOKAZ: Evo šta je zajedničko napadu u Gazijantepu i onom od prošle godine u Ankari

Eksplozivna naprava, koja je korišćena u samoubilačkom bombaškom napadu na svadbi na jugoistoku Turske, iste je vrste kao ona koja je korišćena u napadima u Ankari i okrugu Suruč 2015. godine, izjavio je danas visoki bezbednosni zvaničnik.

Za napade u Ankari i Suruču okrivljena je Islamska država, što podiže sumnje da ta organizacija stoji iza bombaškog napada na svadbi u Gazijantepu, dodao je on.

U napadu bombaša-samoubice na svadbi u gradu Gazijantep u subotu ubijena je 51 osoba, dok je oko 100 ljudi povređeno.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije na konferenciji za novinare u Istanbulu da je za taj napad najverovatnije odgovorna Islamska država.

Najteži napad u istoriji moderne Turske, dogodio se u oktobru 2015. godine kada je više od stotinu osoba ubijeno u dva samoubilačka napada na prokurdskom mirovnom skupu u Ankari.

Pre tog napada, 20. jula 2015 godine, bombaš samoubica napao je prokurdsko okupljanje u Suruču u blizini sirijske granice usmrtivši 33 osobe.

Tanjug
Foto: Twitter/New York Times World

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter