Izvor:
08.08.2018 u 08:21
0

TRMAP PRATI SITUACIJU U KALIFORNIJI: „Postoje stvari koje možete da uradite da ublažite ono što se dešava“!

Američki predsednik Donald Tramp kaže da prati situaciju u vezi sa šumskim požarima, koji bukte širom Kalifornije.

Obraćajući se grupi poslovnih lidera na večeri u gradu Bedminster u Nju Džerziju, Tramp je rekao da je u kontaktu sa lokalnim zvaničnicima. On je pohvalio vatrogasce zbog napora koje su uložili u borbi sa najvećim ikada zabeleženim požarima u istoriji Kalifornije.

Američki predsednik rekao je da "postoje stvari koje možete da uradite da ublažite ono što se dešava". Prethodno su lokalni zvaničnici objavili da se očekuje da će požar u Kaliforniji potrajati do kraja meseca.

Dvostruki požar na severu ove američke savezne države, nazvan "Mendosino kompleks", već je "progutao" 117.639 hektara površine – što je gotovo veličina Los Anđelesa – a pod kontrolom je trenutno trećina vatrene stihije, navela je kalifornijska Služba za šumarstvo i zaštitu od požara.

Vatrogasci se, inače, bore sa 18 velikih požara širom Kalifornije, a situaciju otežavaju snažni vetrovi i niska vlažnost. Požar nazvan "Ker", koji gori severnije, usmrtio je najmanje sedam osoba i uništio više od 1.500 objekata. Istovremeno, požar koji bukti na jugu Kalifornije dramatično je juče dobio na razmerama. U međuvremenu, izbijaju novi požari, što uvećava obim posla vatrogasnih ekipa, čijih se 14.000 pripadnika bori s vatrom, a pomažu im vojska i više od hiljadu niskorizičnih zatvorenika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter