Izvor:
23.08.2016 u 02:37
0

DIPLOMATSKI RAT ANKARE I BEČA: Turska povukla ambasadora!

Turska je danas povukla svog ambasadora iz Austrije na konsultacije i istovremeno pozvala austrijskog ambasadora u Ankari na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova.

– Pozvali smo našeg ambasadora u Ankaru na konsultacije i preispitivanje odnosa sa Austrijom – rekao je turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu.

On je objasnio da je austrijski ambasador u Ankari pozvan na razgovor zbog toga što je u Beču u subotu održan skup podrške Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koju Turska smatra terorističkom organizacijom, prenosi Rojters.

Kurdi su protestovali pod motom "Demonstracije protiv kršenja ljudskih prava u Turskoj i izolacije Abdulaha Odžalana".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Austrije Tomas Šnel potvrdio je agenciji APA povlačenje turskog ambasadora na konsultacije od strane turskog ministarstva, kao i da je austrijski ambasador u Ankari pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Odnosi dve zemlje su napeti poslednjih nekoliko nedelja, nakon što su se iz Austriji čuli kritike na račun Ankare, kao i pozivi na obustavu pregovora o pristupanju Turske EU.

Sa druge strane, Turska je kritikovala Austriju jer smatra da je "prestonica radikanog rasizma", podseća AP.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter