parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZAVRŠIO SVOJU MISIJU: Grčki ambasador u Rusiji biće zamenjen!

 

 

 Sadašnji ambasador Grčke u Rusiji, Andreas Friganas, povučen je i biće zamenjen drugim diplomatskim predstavnikom, rekao je grčki diplomatski izvor.

- Gospodin Friganas je vraćen u Grčku - naveo je izvor koji je dodao da je on završio svoju misiju u Moskvi i biće zamenjen drugim diplomatom.

Friganas je bio na poziciji grčkog ambasadora u Rusiji od maja 2016.

Grčka je nešto ranije kritikovala odluku Rusije koja je proterala grčke diplomata iz Moskve, što se dogodilo početkom nedelje, ali je istovremeno istakla da radi u interesu prijateljskih odnosa sa tom zemljom. Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izdalo je saopštenje u kojem je taj potez Rusije opisalo kao "proizvoljan i osvetoljubiv" i kao potez koj nije zasnovan "na bilo kakvom dokazu".

 Rusija je u ponedeljak saopštila da je to učinila kao recipročan potez na grčko proterivanje dvoje ruskih diplomata prošlog meseca, koje je opisala kao "neprijateljske akcije".

 Atina je proterala dvoje diplomata koji su radili u ambasadi Rusije u julu, a na osnovu navodnih optužbi da su pomogli proteste protiv sporazuma Grčke i Makedonije o imenu Makedonije, a koji bi olakšao ulazak te bivše jugoslovenske republike u NATO.

Friganas je 6. avgusta pozvan u rusko ministarstvo spoljnih poslova kako bi mu bila uručena nota o ruskim uzvratnim merama. Grčke diplomate trebalo bi da napuste Moskvu narednog vikenda.
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
21:00 FILM
22:30 Letnji kamp - Nominacije/Izbacivanje
03:00 Posle ručka (R)