Izvor:
13.08.2018 u 10:11
0

OSCILIRANJE VALUTE NE MOŽE LOGIČNO DA SE OBJASNI: Turska lira ove godine izgubila trećinu vrednosti, a dodatno je pala nakon pogoršanja odnosa SAD i Turske!

Turska ekonomija je snažna i niko ne bi trebalo da obraća pažnju na razne spekulacije, saopštio je portparol turskog pedsedništva, Ibrahim Kalin.

On je povodom pada vrednosti turske lire istovremeno dodao da tursko ministarstvo finansija, Centralna banka, Odbor za tržište kapitala i druge institucije preduzimaju korake koji su neophodni za finansijsku stabilnost.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da sadašnji nivo vrednosti turske valute lire i oscilacije u kursu ne mogu logično da se objasne, i ponovio da nedavni pad njene vrednosti pokazuje zaveru protiv Turske.

Turska lira je ove godine izgubila trećinu vrednosti,a dodatno je pala nakon pogoršanja odnosa SAD i Turske.

Obraćajući se na skupu svojih pristalica u gradu Trabzon, Erdogan je ponovo uputio apel Turcima, treći dan zaredom, da prodaju evre i dolare kako bi ojačali liru

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter