Izvor:
17.08.2018 u 15:36
0

INDIJA: Više od 320 mrtvih u poplavama!

Najmanje 324 osobe su poginule u poplavama koje su pogodile južnu indijsku državu Kerala, a spasilački timovi helikopterima i čamcima evakuišu hiljade ugroženih stanovnika zaglavljenih na krovovima svojih kuća.

Obilne kise padale su više od nedelju dana, a spasioci pokušavaju da evakuišu ugrožene u jedan od 1.500 otvporenih kampova, prenosi AP.

Kako se navodi, u spasilačkim misijama se koriste desetine helikoptera i oko 400 čamaca.

Za sada je u kampove prebačeno 220.000 osoba.

Obilne kiše koje su prethodnih osam dana padale uzrokovale su poplave, klizišta i urušavanje mostova i kuća, a u prekidu je i avionski i železnički saobraćaj u državi Kerala, koja je inače popularna turistička destinacija poznata po lepim vodopadima i plažama.

Osim vremenskih nepogoda, ovu državu je zadesio još jedan problem – nestašica kiseonika u bolnicama i benzina na benzinskim pumpama.

Vlasti su upozorile turiste da ne odlaze na popularna mesta u okruzima Munar i Iduki zbog poplava.

Rojters navodi da su ovo najgore poplave u poslednjih skoro 100 godina i da je uništeno i oštećeno na stotine kuća.

Monsunske kiše odnesu svake godine na stotine života u Indiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/CNN International‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter