Izvor:
19.08.2018 u 15:55
0

PANIKA I U FRANCUSKOJ OD URUŠAVANJA MOSTOVA: 840 u rizičnom stanju, vlada pod pritiskom javnosti!

Oko 840 mostova u Francuskoj teško je oštećeno i u riziku je od urušavanja u narednih nekoliko godina, saopštila je danas komisija francuske vlade.

Iako je vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona već obećala povećanje izdataka za infrastrukturu, ona je sada pod novim pritiskom posle urušavanja mosta u italijanskom gradu Đenovi u utorak, kada su poginule najmanje 43 osobe.

U izveštaju se navodi da je potrebna popravka trećine od 12.000 mostova u nadležnosti francuske vlade.

Oko 840 mostova, što predstavlja oko sedam odsto, "u riziku je od rušenja" narednih godina, ako troškovi održavanja ne budu povećavani, stoji u izveštaju.

Komisija se nije bavila hiljadama drugih mostova u Francuskoj, za čije održavanje su nadležne pirivatne kompanije ili lokalne vlasti.

Vlada je u julu objavila zaključke revizije, optužujući prethodne vlasti za neredovno i neadekvatno finansiranje obnove putne infrastrukture, dodajući da su problem pogoršali rast saobraćaja i sve duži periodi ekstremnog vremena.

Ministarka saobraćaja Elizabet Born objavila je prošle nedelje plan od milijardu evra za "spasavanje francuskih puteva", uključujući mostove i tunele.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter