POSLE STRAVIČNIH POŽARA: Gust dim napravio haos u više Američkih gradova!(VIDEO)

Gust dim posle šumskih požara i dalje stvara velike probleme na zapadu SAD - građani su primorani da ostanu u zatvorenom prostoru zbog lošeg kvaliteta vazduha, pojedini letovi su odloženi, a vidljivost je značajno smanjena od Oregona do Kolorada.

Budući da se veliki gradovi na zapadu već drugo bore sa gustim dimom, eksperti upozoravaju da bi to mogla da postane još češća pojava, jer se taj deo SAD, zbog suše i klimatskih promena, suočava sa sve destruktivnijim požarima.

Ubuduće će, navode, sezone požara trajati i duže, pa se tako zbog racionalnijeg korišćenja resursa pojedini požari u nenaseljenim delovima

zemlje neće ni gasiti, zbog čega će biti još više dima.

Sijetl je obavijen maglom, te nije moguće videti ni najbliže planine.

Dim i loša vidljivost prave probleme i u avionskom saobraćaju, tako da postoji mogućnost odlaganja letova na glavnom aerodromu u tom gradu.

Šumski požari su česti u blizini Sijetla, ali su vremenski uslovi takvi da se dim brzo raziđe.

Međutim, i ove i prošle godine požari su se dogodili u vreme velikih temperatura i visokog pritiska, pa su lokalci zabrinuti da bi to moglo da postane normalna stvar tokom leta.

U Spokenu, drugom po velični gradu u Vašingtonu, kvalitet vazduha dostiže nivo "opasan". Vozači u tom gradu su bili primorani da uključe svetla tokom jutarnje vožnje jer nisu dobro videli od magle i gustog dima.

Pojedini univerziteti u državi Vašington odložili su fudbalske utakmice.

Slično je i u Oregonu i Koloradu.

Škole u Portlandu su zabranile nastavu napolju, dok je gust dim u Denveru smanjio vidljivost, a izdata su i upozorenja o lošem kvalitetu vazduha.

Zvaničnici upozoravaju da je kvalitet vazduha toliko loš da može da zasmeta svim ljudima, bez obzira na starost ili fizičko stanje.

 

Kurir.rs
Foto:Youtube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Serija: Suze moje sestre
15:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live