Izvor:
21.08.2018 u 15:43
0

MOSKVA POZDRAVILA TRAMPOVE IZJAVE I ODGOVORILA LONDONU: Britanci imaju prilično visoko mišljenje o sebi!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da Kremlj pozdravlja izjave predsednika SAD Donalda Trampa koje ukazuju na njegovu želju da sarađuje sa Rusijom, dodajući da će pozdraviti i konkretne korake da zapravo unaprede odnose.

Tramp je u ponedeljak izjavio da bi razmotrio ukidanje sankcija Rusiji, ukoliko bi zvanična Moskva uradila nešto pozitivno za Vašington, pominjući Siriju i Ukrajinu. Peskov je rekao da je Kremlj otvoren da čuje detalje o Trampovom predlogu.

Iz Kremlja su odbili da komentarišu poziv Britanije da Evropska unija pojača sankcije protiv Rusije, uz obrazloženje da još nisu sigurni šta tačno zvanični London predlaže.

Ministar spoljnih poslova Britanije Džeremi Hant bi trebalo da objasni u Vašingtonu šta tačno London želi od EU po pitanju ruskih sankcija. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra da Britanija "želi da nametne svoju neprijateljsku politiku" Evropskoj uniji.

– Naše britanske kolege imaju poprilično visoko mišljenje o sebi. Država koja napušta EU u okviru Bregzita pokušava da diktira spoljnu politiku Evropske unije o Rusiji u Vašingtonu – rekao je Lavrov u Sočiju.

On je istakao da je Moskva u više navrata ponudila Britaniji da razgovaraju o problemima u odnosima između dve države, ali da su uvek odbijeni. Dodao je da ruska ponuda za razgovor i dalje stoji.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter