Izvor:
06.09.2018 u 18:17
0

MA GDE BILI, NAĆI ĆEMO VAS: Moskva brutalno odgovorila na Trampove pretnje i podigla bombardere u Siriji! (VIDEO)

Rusija “ubija i ubijaće teroriste”, bili oni u Idlibu, poslednjem uporištu pobunjenika u Siriji, ili negde drugde u toj zemlji, izjavila je u Moskvi portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova.

– Ubijali smo, ubijamo i ubijaćemo teroriste… Nema veze da li su oni u Alepu, Idlibu ili drugim mestima u Siriji – rekla je Zaharova i dodala da je to i pitanje bezbednosti Rusa.

Četiri ruska aviona bombardovala su položaje grupe Hajat Tahrir al Šam, bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide u Idlibu, provinciji na severozapadu Sirije. Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada planiraju da preuzmu kontrolu u Idlibu, čiji je veći deo teritorije u rukama te grupe i drugih pobunjenika.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je nekoliko stotina civila pobeglo iz Idliba u strahu od najavljene ofanzive. Međunarodna zajednica i UN strahuju da bi u slučaju ofanzive došlo do humanitarne katastrofe u Idlibu gde živi gotovo tri miliona ljudi, među kojima polovinu predstavljaju raseljeni Sirijci, koji su već napustili svoje domove u drugim delovima Sirije.

U sirijskom ratu započetom 2011. godine, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 350.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter