Izvor:
09.09.2018 u 12:34
0

BORIS DŽONSON OPLEO PO TEREZI MEJ I PLANU ZA BREGZIT: Stavili smo samoubilački pojas na Britaniju, a detonator dali EU!

Plan britanske premijerke Tereze Mej o budućim trgovinskim vezama s EU posle Bregzita za Veliku Britaniju je "samoubilački pojas" s detonatorom datim Evropskoj uniji, rekao je danas bivši britanski šef diplomatije Boris Džonson.

Džonson, potencijalni rival konzervativne premijerke za tu funkciju, u julu je izašao iz vlade zbog neslaganja oko takozvanog "Plana Čekers" koji je Tereza Mej predložila.

Plan predviđa održavanje bliskih trgovinskih veza s Velikom Britanijom i EU posle formalnog odvajanja od Unije, koje treba da bude 29. marta. Sa tim predlozima ona je izazvala bes zagovornika "čistog i tvrdog" Bregzita, ali takođe i skepticizam vođa EU koji sumnjaju u održivost tog plana.

"Stavili smo samoubilački pojas na britanski ustav i dali detonator Mišelu Barnijeu" glavnom pregovaraču EU za Bregzit, napisao je Džonson u kolumni objavljenoj u listu "Mail on Sunday".

On je rekao da je ona tim planom ostavila Veliku Britaniju otvorenu za "stalnu političku ucenu".

"Do sada je u svakoj fazi razgovora Brisel dobio ono što hoće. Prihvatili smo rokove EU, prihvatili smo da damo 39 milijardi funti a da ništa ne dobijemo za uzvrat", rekao je on misleći na račun koji Britanija treba da plati Uniji za razlaz.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter