Izvor:
12.09.2018 u 13:34
0

KURC ŽELI OBJAŠNJENJE ZA HAPŠENJE AUSTRIJSKOG NOVINARA U TURSKOJ: Reci te odmah da li je optužen ili ga oslobodite!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je danas od Turske da iznese detalje o hapšenju austrijskog novinara Maksa Cirngasta ili da ga oslobodi.

"Očekujemo od Turske odmah da objasni za šta je novinar optužen, a ukoliko to nije moguće da ga odmah oslobodi", rekao je Sebastijan Kurc novinarima u Beču.

Cirngast je priveden u Ankari juče ujutro s još nekoliko ljudi.

Krajnje levičarski časopis na nemačkom Revolt ,sa sedištem u Švajcarskoj, čiji je Cirngast saradnik saopštio je da novinar nije još zvanično optužen. Cirngast je pisao o turskom sukobu sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK).

List je naveo da je novinar "dobro s obzirom na okolnosti".

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir juče je osudio privođenje austrijskog novinara u Turskoj.

– On je navodno uhapšen po optužbama vezanim za terorizam za članke koje je napisao. Novinare ne treba sudski goniti zbog njihovog profesionalnog rada. Pozivam vlasti da ga oslobode – napisao je Dezir na svom Tviter nalogu.

Austrijski ogranak Organizacije Reporteri bez granica (RSF) juče je takođe osudio hapšenje novinara u Ankari.

Austrijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da diplomate pružaju novinaru konzularnu pomoć.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter