Izvor:
15.09.2018 u 20:18
0

Sestrinska stranka Merkelove CSU u borbi za svaki glas!

Čelnici bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer i Markus Zeder pozvali su danas na stranačkom kongresu u Minhenu, na odlučnu borbu za svaki glas, četiri nedelje uoči izbora za bavarski pokrajinski parlament.

Nama je u sledeće četiri nedelje potrebna odlučnost umesto straha, jedinstvo umesto prepiranja, angažman umesto lagodnog odmaranja – poručio je predsednik sestrinske stranke demohrišćana kancelarke Angele Merkel i savezni ministar unutrašnjih poslova Zehofer obraćajući se učesnicima stranačke konvencije, prenosi Hina.

Navodi se da je Zehofer, reagujući na loše rezultate CSU u ispitivanjima javnog mnjenja, pozvao na aktiviranje stranačke baze.

CSU se od svog osnivanja zalaže za Bavarsku. CSU je jak ako je Bavarska jaka – rekao je Zehofer.

Bavarski premijer Zeder smatra da trenutna slaba podrška birača može CSU da "natera na preokret" i promenu stava, još jednom istakavši posebnu važnost Bavarske za ostatak Nemačke.

Na izborima u Bavarskoj se ne radi samo o CSU, nego i o čitavoj Nemačkoj i važnosti koju ova pokrajina ima za zemlju – rekao je Zeder.

On je tokom govora oštro napao Socijaldemokratsku stranku Nemačke (SPD) s kojom Unija CDU/CSU vlada na saveznom nivou i prebacio joj "antisocijalnu" politiku.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter