Izvor:
16.09.2018 u 08:34
0

MASOVNO KOLABIRANJE NA MUZIČKOM FESTIVALU U SINDEJU: Dvoje umrlo, još 700 se predoziralo!

Dve osobe su preminule, 13 je prebačeno u bolnicu, a čak oko 700 ljudi zatražilo je medicinsku pomoć nakon što su, najverovatnije, uzeli prekomerne količine droge na mužičkom festivalu u Sidneju, saopštila je danas policija.

Nakon što su kolabirali na festivalu Defkon.1, muškarac (23) i žena (21) su preminuli, navodi se u saopštenju. Dve od 13 hospitalizovanih osoba nalaze se u kritičnom stanju.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 10 osoba zbog prodaje droge, među kojima su dva tinejdžera koji su doneli 120 kapsula na festival, koji je održan u Međunarodnom regatnom centru u Sidneju.

– Preneražen sam zbog ovoga što se dogodilo. Ne želim da ijedna porodica doživi tragediju s kakvom se neke porodice jutros bude, užasno je i pomisliti na to – rekla je premijerka australijske države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan.

Ona je navela da je festival bio neobezbeđen i obećala da će učiniti sve da se tako nešto nikada ne ponovi. Organizatori festivala su danas izrazili duboko žaljenje zbog smrtnih slučajeva.

– Razočarani smo brojem prijavljenih incidenata vezanih za drogu. Imamo politiku nulte tolerancije u vezi sa upotrebom droge na festivalu – saopštio je Defkon.1.

Na istom festivalu su, 2013. i 2015. godine, preminula dva muškarca stara dvadesetak godina, obojica od prekomerne doze narkotika.

Festival, koji se jednom godišnje održava u Australiji od 2009. godine, organizuje Kju-Dens Australija (Q-Dance Australia), ogranak organizatora u Holandiji Kju-Dens (Q-Dance).

Izvor: Blic.rs
Foto: YouTube/Printscreen/Andre Perneel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter