Izvor:
16.09.2018 u 09:29
0

KINESKI AMBASADOR LI: Svaki ugovor važan, podržavamo politiku Vučića!

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang izjavio je danas da je, po njegovom mišljenju, važan svaki od 10 ugovora ili sporazuma koje srpska delegacija potpisuje u Kini tokom posete predsednika Aleksandra Vučića.

On je, ipak, u izjavi za RTS, na investiciju jedne kineske kompanije u Zrenjaninu, koja iznosi skoro milijardu dolara.

"To je ogromna investicija. Tu je i kompanija 'Ziđin' koja ima veliko interesovanje i ambiciju da radi sa srpskim prijateljima, da oživljava 'Bor', ta investicija iznosi 1,4 milijarde americkih dolara. Imamo slučaj 'Ikarbusa', iako je ta investicija mala u poređenju sa ove dve, ali hoće ovde novu fabriku električnih automobila ili autobusa", rekao je Li.

Na pitanje koji je najvažniji, on je istakao: "Meni je svaki ugovor važan".

Govoreći o proizvodaču guma koji bi trebalo da gradi fabriku u Zrenjaninu, Li je istakao da je njihova želja da se što pre krene na terenu.

Imajući u vidu neke procedure i dozvole koje treba da se nabave i odobrenje od Vlade Srbije, njihov krajnji rok je u februaru sledeće godine, dodao je on.

Li je ukazao da kineska kompanija dovodi sa sobom partnere.

"Ovog puta, mi ćemo takođe potpisati sporazum sa tim partnerom koji snabdeva sirovinama gume. U oktobru će doći još više partnera u Srbiju. Napravili smo veoma važan drugi korak, gde će masovno doći kineska investicija i investirati uglavnom u industriju, u proizvod", rekao je kineski ambasador.

Upitan kako Peking gleda na pregovore koji se vode u Briselu, on je rekao da bi Kina, kao prijateljska zemlja Srbije, bila veoma srećna kada bi između Beograda i Prištine došlo do rešenja koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

"Mi podržavamo politiku Srbije koju vodi predsednik Vučić", istakao je ambasador Li.

Kurir.rs
Foto: Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter