Izvor:
17.09.2018 u 16:55
0

ERDOGAN: Turska će povećati vojno prisustvo u severnom delu Kipra!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će njegova zemlja povećati vojno prisustvo u severnom delu Kipra.

"Nećemo tamo smanjiti broj naših vojnika, već naprotiv, povećaćemo ga", poručio je Erdogan u izjavi novinarima u nedelju, pri povratku iz Azerbejdžana u Tursku.

Kako je objavio "Hurijet", Erdogan je istakao da Turska ne planira da u severnom delu Kipra uspostavi vojnu bazu, o čemu su nedavno pisali mediji.

"Nemamo problem sa bazom", rekao je Erdogan, napominjući da je Turska veoma blizu tog ostrva i da nije problem da se do tamo stigne.

Erdogan je izjavio da je "potrebno samo nekoliko minuta da se stigne do Mediterana", navodeći da se to međutim ne odnosi na Grčku.

"Nije nam tamo potrebna baza", kazao je Erdogan, konstatujući da je to više "psihološko pitanje".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter