Izvor:
30.08.2016 u 18:47
0

RAT KOM SE NE NAZIRE KRAJ: O ovom sukobu se ne govori, a za godinu dana više od 10 hiljada poginulih!

Dosadašnji "epilog rata" u Jemenu, koji je počeo pre godinu i po dana, je oko 10.000 poginulih, možda i više, iako su prve procene bile da ih je nastrdalo više od 6.000, javljaju danas agencije.

Agencije navode izjavu koordinatora humanitarnih akcija UN Džejmi Megoldrika, koji je na konferenciji za novinare u glavnom gradu Jemena, u Sani, rekao da je broj od 10.000 zasnovan na zvanicnim informacijama koje su dostavile zdravstvene ustanove u Jemenu.

Prema njegovim rečima, broj poginulih mogao bi biti i veći, pošto u nekim dijelovima zemlje nema zdravstvenih ustanova, a rodbina nastradalih odmah obavlja sahrane.

Medunarodno priznata administracija Jemena vodi borbu protiv Huti pobunjenika i islamistickih grupa koje saraduju sa Al kaidom, prenose agencije.

Tanjug
Foto: Twitter/FRANCE24

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter