Izvor:
25.09.2018 u 13:47
0

NE MOŽE DA BIRA SAMO ONO ŠTO NJOJ TREBA: Merkel ne zna šta Britanija zaista želi!

Evropska unija još uvek ne zna šta je to što Britanija zaista želi iz pregovora o Bregzitu, požalila se nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nemačka kancelarka kaže da dogovor o budućim odnosima Britanije i EU ne sme biti previše nedefinisan i ponavlja da London ne može birati samo prednosti jedinstvenog evropskog tržišta.

Deklaracija o budućim odnosima će, prema rečima Merkelove, morati da bude "što je moguće konkretnija", jer bi se planirani 21-mesečni tranzicioni period mogao pokazati kao prekratak za izradu celokupnog sporazuma o slobodnoj trgovini.

– Poigravanje sa vremenom takođe neće pomoći preduzećima – izjavila je kancelarka.

– Ne možete pripadati jedinstvenom tržištu ukoliko samo želite da pripadate jedinstvenom tržištu u jednom području, ali ne i u tri preostala – poručila je ona.

Britanija bi u martu trebalo da izađe iz EU, ali još uvek nije postigla dogovor sa EU o uslovima povlačenja i o budućim odnosima.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/IBTimesUK Technology

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter