Izvor:
25.09.2018 u 14:12
0

HAN RAZGOVARAO SA PACOLIJEM: „Naglasio sam značaj napredovanja dijaloga sa srpskom vladom“!

Evropski komesar za proširenje Johanes Han u razgovoru s kosovskim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem založio se za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

– Naglasio sam značaj napredovanja dijaloga sa srpskom vladom – naveo je Han posle sastanka.

On je dodao da će "obuhvatno, obavezujuće rešenje" biti dobro za ceo region. Han je naveo da je Kosovo blizu dobijanja vizne liberalizacije za zemlje Šengenske zone pošto je Evropska komisija to odobrila.

Han se sastao s Pacolijem u Njujorku uoči zasedanja Generalne skupštine UN. On je prethodno razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom.

U Briselu je najavljeno da će se evropski komesar za proširenje Johanes Han u UN sastati sa šefovima diplomatija sa Zapadnog Balkana i razgovarati o "daljim koracima za jačanje regionalne saradnje".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Aktuale

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter