Izvor:
25.09.2018 u 18:05
0

ERDOGAN: Ujedinjene nacije rizikuju da postanu organizacija „poznata po neuspehu“!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da Ujedinjene nacije rizikuju da postanu organizacija "poznata po neuspehu" ukoliko se ne rekonstruišu, naročito kad je reč o Savetu bezbednosti.

"Ujedinjene nacije gube sposobnost da zadovolje očekivanja čovečanstva kroz mir i blagostanje", rekao je Erdogan u govoru na zasedanju Generalne skupštine, a kao primere je naveo Bosnu, Ruandu i muke Palestinaca.

"Verujemo da, kada kažemo da je svet veći od samo pet zemalja, postajemo glas zajedničke svesti čovečanstva", poručio je on, a američka agencija navodi da pod tih pet zemalja Erdogan podrazumeva SAD, Kinu, Rusiju, Francusku i Britaniju – pet stalnih članica Saveta bezbednosti, koje jedino imaju pravo veta.

Erdogan je rekao i da Turska ne može da ćuti pred korišćenjem sankcija kao oružja u trenutku kada je ta zemlja u veoma zategnutim odnosima sa SAD zbog sudbine hrišćanskog pastora koji je u zatvoru u Ankari.

"Niko od nas ne može da ćuti pred samovoljnim otkazivanjem trgovinskih sporazuma i korišćenjem ekonomskih sankcija kao oružja. Mi smo za rešavanje problema kroz konstruktivan dijalog, na ravnoj nozi", zaključio je Erdogan.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter