Izvor:
02.09.2016 u 14:46
0

ERDOGAN „OČISTIO“ SEVER SIRIJE: Nećemo dozvoliti TERORISTIČKI KORIDOR na našoj granici!

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan saopštio je danas da je Turska uspela da protera džihadiste Islamske države i kurdsku miliciju YPG iz severnog dela Sirije ali da Kurdi još nisu ispunili zahtev Ankare da se povuku istočno od reke Eufrat.

Turska je prošle nedelje pokrenula prekograničnu ofanzivu u Siriji sa dvostrukim ciljem – da suzbije džihadiste i osigura da Kurdi ne popune tu prazninu. Erdogan je jutros na konferenciji za novinare rekao da je operacija "Štit Eufrat" bila uspešna u čišćenju Islamske države i kurdske YPG milicije iz oblasti koja obuhvata 400 kvadratnih kilometara. On je, međutim, odbacio tvrdnje YPG koju Ankara naziva terorističkom grupom, da se povukla u kanton pod kontrolom Kurda istočno od Eufrata, prenosi Rojters.

U ovom trenutku kažu da je YPG prešla (reku). Mi kažemo da nije. Na osnovu naše opservacije – rekao je Erdogan.

Kurdska milicija YPG je deo Sirijskih demokratskih snaga, šire koalicije koju podržava SAD u Siriji.

Niko ne može da očekuje da dozvolimo teroristički koridor na našoj južnoj granici – rekao je Erdogan dodavši da Turska traži uspostavljanje "sigurne zone" u Siriji, ali da ta ideja nije dobila podršku drugih svetskih sila.

Tanjug
Foto: Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter