KANDIDATI U NIZU: Tramp za dve nedelje objavljuje novog ambasadora SAD u UN!

 

 

  Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će za dve do tri nedelje, a možda i ranije, odlučiti ko će biti novi ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama, nakon što je sadašnja ambasadorka Niki Hejli saopštila da će se do kraja godine povući sa te funkcije.

 Među kandidatima koje razmatra za to mesto, Tramp je naveo samo bivšu zamenicu savetnika za nacionalnu bezbednost Dajnu Pauel, dok ostala imena - na listi od pet kandidata - nije želeo da objavi. Ipak, Tramp je u izjavi novinarima napomenuo da neki sa te liste trenutno rade za njegovu administraciju.

 Pauel je direktorka "Goldman Saksa" i bivša zvaničnica administracije Džorddza Buša, a bliska je saradnica Trampove ćerke Ivanke i njegovog zeta Džereda Kušnera, inače visokih pomoćnika u Beloj kući.

 Niki Hejli je, u saopštenju kojim je juče iznenada najavila da odlazi sa funkcije ambasadora SAD u svetskoj organizaciji, nagovestila da prelazi u privatni sektor nakon dve godine provedene u UN i, prethodno, šest godina na mestu guvernera Južne Karoline.

Tramp je danas pohvalio njen rad, rekavši da je svoj odlazak najavila "veoma elegantno".

Američki predsednik je izrazio nadu da će se Hejli, ipak, u nekom trenutku vratiti u njegovu administraciju u nekom svojstvu, a u međuvremenu će, zaključio je, "zaraditi gomilu novca".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/tictoc/Screenshot

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality