Izvor:
11.10.2018 u 07:21
0

IZDATO UPOZORENJE ZA CUNAMI: Zemljotresi u Indoneziji i Papui Novoj Gvineji, ima mrtvih! (FOTO)

Najmanje tri osobe izgubile su život u zemljotresima jačine šest i sedam koji su u razmaku od dva sata pogodili Indoneziju i susednu Papuu Novu Gvineju.

Obe zemlje se nalaze u takozvanom "vatrenom pojasu Pacifika", zoni snažne seizmičke aktivnosti na mestu spajanja tri velike tektonske ploče.

Potres se tokom noći desio nedaleko od indonežanskih ostrva Java i Bali, a portparol agencije za katastrofe Sutopo Purvo Nugroho je rekao da su stradale tri osobe, zatrpane u srušenoj kući na Javi.

Razorni zemljotres je 28. septembra pogodio ostrvo Sulavezi, a okvirni bilans je oko 2.000 žrtava.

Papuu Novu Gvineju je zemljotres pogodio u zoru po lokalnom vremenu, s epicentrom na dubini od 40 kilometara i 125 kilometara od grada Kimbe.

Za Papuu Novu Gvineju i Solomonska ostrva je izdato upozorenje na cunami.

Kurir
Foto: Twitter/The New York Times

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter