Izvor:
11.10.2018 u 08:59
0

ERDOGAN POVEĆAVA PRITISAK NA SAUDIJSKU ARABIJU ZBOG NESTANKA NOVINARA: „Ne možemo da ostanemo nemi na takav incident“!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan vrši sve veći pritisak na Saudijsku Arabiju zbog nestanka novinara Džamala Kašogija tokom posete saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle nedelje.

– Ne možemo da ostanemo nemi na takav incident – rekao je Erdogan.

On je, takođe, izrazio sumnju u tvrdnje Saudijske Arabije da je Kašogi 2. oktobra napustio konzulat nepovređen, a potom nestao.

– Ako bi ptica poletela, ako bi se pojavio komarac, ovi sistemi bi ih uhvatili i (verujem) oni bi imali najnaprednije sisteme – rekao je Erdogan.

U međuvremenu, Vašington post piše da su američki obaveštajci došli do saznanja da je Saudijska Arabija planirala da zadrži u pritvoru istaknutog novinara i kritičara Džamala Kašogija, koji je nestao pre nedelju dana.

Saudisjki prestolonaslednik Muhamed bin Salman izdao je naređenje za operaciju da se Kašogi namami iz njegove kuće u Virdžiniji u Saudijsku Arabiju i onda zadrži u pritvoru. Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade. Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/CNN International‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter