Izvor:
11.10.2018 u 09:18
0

TRAMP ODLUČAN DA OTKRIJE ISTINU O NESTALOM NOVINARU: Predsednik SAD razgovarao sa saudijskim zvaničnicima „na najvišem nivou“ o „veoma ozbiljnoj situaciji“!

Američki predsednik Donald Tramp pojačao je pritisak na Saudijsku Arabiju da pruži informacije o tome šta se dogodilo sa nestalim saudijskim novinarom Džamalom Kašogijem, poručivši da je odlučan da otkrije istinu u vezi sa ovim slučajem.

Tramp je slučaj nestanka saudijskog novinara nazvao "veoma ozbiljnom situacijom", a tim povodom je razgovarao sa saudijskim zvaničnicima "na najvišem nivou". Američki predsednik, međutim, nije otkrio sa kim je tačno razgovarao.

Turske vlasti tvrde da je Kašogi ubijen, što Saudijska Arabija demantuje.

– Ne smemo dozvoliti da se takve stvari dešavaju novinarima, nikome. Sve zahtevamo. Želimo da znamo šta se tamo dešava – rekao je Tramp.

On je naveo da bi želeo da u Belu kuću pozove Kašogijevu verenicu. Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade. Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Turski mediji su objavili fotografije navodnog 15-članog saudijskog "tima za ubistvo" i video-snimak o sumnjivom kretanju u saudijskom konzulatu u Istanbulu nakon nestanka saudijskog novinara.

Saudijska Arabija nije regovala na objavljivanje slika – iako one ne pružaju definitivan dokaz o Kašogijevoj sudbini – koje su objavljene na turskim televizijama i širom sveta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter