Izvor:
11.10.2018 u 09:30
0

ŠTRAJK ZATVORIO „AKROPOLJ“: Na desetine turista ostalo ispred antičkog spomenika!

Najposećeniji antički spomenik na svetu, atinski Akropolj, kao i većina arheoloških mesta u Grčkoj zatvoreni su za posetioce zbog 24-časovnog štrajka na koji je pozvao sindikat zaposlenih u Ministarstvu kulture.

Na desetine turista, ne znajući za štrajk, okupila se ispred Akropolja.

Grčki sindikat, koji zastupa zaposlene na drevnim lokacijama u zemlji i u državnim muzejima, tvrdi da vlada zemlje nije popisala imovinu u javnom vlasništvu, koja je predata fondu za privatizaciju tokom međunarodnog programa pomoći za Grčku.

Ministarstvo kulture odbacilo je kao neosnovane tvrdnje sindikata da su mesta od istorijskog i arheološkog značaja uključena u imovinu, koja je pod kontrolom fonda.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter